Compozitie pentru 1 L : Oase de peste-1 kg (de preferinta oase de limba de mare,harbun,merlan,calcan etc.),arpagic-30 g,ceapa mare-80 g,morcovi-100 g,ciuperci-30 g (facultativ),un buchet garni (cimbru,foi de dafin,patrunjel),unt-50 g,apa rece-1,5 L.
Nota:
Se spala oasele in apa curenta si se lasa in apa rece aproximativ o ora.Intr-o craticioara se topeste untul.Se inabusa morcovul,ceapa si arpagicul taiate fin.Se lasa sa se scurga bine oasele de apa si se sfarama in bucati,dupa care se introduc in cratita cu legume.Se lasa sa se inabuse cateva minute,apoi se adauga apa rece,se introduc ciupercile si buchetul garni,se aduc la punctul de fierbere (se dau in fiert) si se spumeaza de mai multe ori.Se lasa sa se fiarba la un foc domol,circa 20 minute.Dupa aceea,se strecoara printr-o sita cu etamina intr-un vas si,cu ajutorul unei linguri de lemn,se paseaza legumele.
Se pastreaza la rece pentru folosiri anterioare.
Muzica buna pe fiecare saptamana!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Nu postati aiureli!Ganditi-va bine inainte de a posta un comentariu!