Compozitie pentru 1 kg: unt-1 kg,8 oua,tarhon-100 g,ceapa-100 g,piper-15 g,otet-100 ml,patrunjel-50 g,sare-30 g.
Nota:
Intr-o cratita,se prepara o esenta din otetul,ceapa taiata marunt si piperul zdrobit (nu pisat) si se lasa sa fiarba circa 20 minute.
In alt vas se pun galbenusurile de ou care se dilueaza cu putina apa.Vasul se tine pe marginea plitei pentru ca ouale sa se incalzeasca putin si,apoi,se bat cu telul ca la maioneza,turnand cate putin din untul topit in stare calduta (nu fierbinte).Se amesteca in continuu,avand grija sa nu se separe compozitia (sa nu se taie).Esenta strecurata printr-o etamina se combina ca maioneza calda sub amestecare continua,dupa care se adauga tarhonul oparit si patrunjelul taiat marunt si sarea.Dupa o buna omogenizare,compozitia rezultata (sosul) se asaza intr-o baie de apa calda (bain-Marie) pentru a se mentine calda.
Se serveste la fripturi de vaca preparate la gratar si,dupa gust,si la peste fript la gratar.In functie de preferinte,la sos se pot adauga putin ardei iute si sare de lamaie.
Muzica buna pe fiecare saptamana!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Nu postati aiureli!Ganditi-va bine inainte de a posta un comentariu!