Compozitie pentru 1 kg: fond alb de peste-500 ml,unt- 200 g,faina-200 g,3 oua,vin alb-150 ml,sare de lamaie-1 g,piper-1 g,sare-25 g.
Nota:
Intr-o cratita se topesc 150 g unt.Se adauga faina care se caleste fara a se rumeni si se stinge cu fond alb de peste,lasand sa fiarba la un foc domol,circa 30 minute.In timpul fierberii,se va amesteca continuu cu telul,pentru a se evita formarea de cocoloase.Se da la o parte cratita de pe foc si se adauga galbenusurile,sarea de lamaie si piperul pisat (de preferinta alb).
Ca si celelalte sosuri albe se strecoara prin etamina si i se adauga la suprafata restul de unt.
Sosul format se serveste la preparate din peste,separat sau acoperindu-le la suprafata.
Muzica buna pe fiecare saptamana!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Nu postati aiureli!Ganditi-va bine inainte de a posta un comentariu!