Compozitie pentru 1 kg: sos alb din lapte-750 ml,smantana-100 ml,unt-25 g,cascaval-100 g,3 oua (150 g),sare-15 g.
Nota:
Sosul alb din lapte,incalzit,se amesteca cu smantana si se fierbe la un foc domol,aproximativ 10 minute.Se introduc galbenusurile de oua si se amesteca continuu,cu un tel,pentru a evita formarea de cocoloase si coagularea galbenusurilor ("taierea" lor).Untul este folosit la ungerea vasului in care se gratineaza compozitia si la stropirea la suprafata a acesteia dupa scoaterea din cuptor.Cascavalul ras se prepara la suprafata compozitiei inainte ca aceasta sa fie introdusa in cuptor.
Acest sos este folosit la preparate din legume,paste fainoase,oua si peste.
Muzica buna pe fiecare saptamana!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Nu postati aiureli!Ganditi-va bine inainte de a posta un comentariu!