Muzica buna pe fiecare saptamana!!

Produsele acidolactice

Avand insusiri dietetice si terapeutice,produsele acidolactice joaca un rol deosebit in alimentatie.Digerandu-se usor,ele sunt recomandate si in alimentatia dietetica.
Laptele batut. Se obtine din laptele pasteurizat sau smantanit,cu adaos de maia preparata din culturi de bacterii lactice pure.Are gust acrisor,placut,aromat,o consistenta fluida asemanatoare cu a smantanii proaspete,iar culoarea este alba.
Sana. Este un lapte iermentat cu aceleasi culturi de bacterii lactice ca si laptele batut.Se deosebeste de acesta prin continutul mai mare in grasime (3-6o/o).
Laptele acidofil.  Este produsul cu cele mai importante proprietati dietetice,datorita insamantarii lui cu maia de bacterii acidofile.Se fabrica din laptele de vaca pasteurizat,integral sau smantanit,folosind culturi de fermenti in raport de 5o/o din greutatea laptelui.Coagulul lui este mai moale decat cel al iaurtului,dupa agitare prezinta o consistenta filanta,este slab mucilaginos si are gustul mai putin acid.
Chefirul. Este o bautura slab alcoolica,groasa si acida,preparata din lapte integral sau smantanit.
El se obtine prin amestecarea laptelui cu granule de chefir.Laptele se pasteurizeaza la temperaturi de 90-95oC si apoi se raceste la 26o C,cand i se adauga granule de chefir.Se omogenizeaza bine si se toarna in sticle care se astupa cu dopuri de pluta sau capsule metalice.
Striclele umplute cu chefir sunt supuse unui proces scurt de fermentare la o temperatura de 18-20o C timp de 16-20 ore,dupa care se trec la un loc racoros cu temperatura de 6-8o C.
In functie de durata fermentarii se prezinta in trei variante:
-chefir slab (de o zi);
-chefir mediu (de doua zile);
-chefir tare (de trei zile).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu postati aiureli!Ganditi-va bine inainte de a posta un comentariu!

Pages (31)1234 Next
 

Vizite

Afisari pagina

467335
 
Bloguri, Bloggeri si Cititori