Compozitie pentru 1 kg: supa de pasare-750 ml,unt-150 g,faina-150 g,frisca-100 g,esenta de ciuperci-50 ml,3 oua (150 g),sare de lamaie-2 g,sare-25 g.
Nota:
Din cantitatea de unt se retin 50g,iar restul se topeste intr-o cratita.Se adauga faina si se caleste fara a se rumeni,dupa care se stinge cu supa de pasare (fond alb de pasare) trecuta printr-o sita prevazuta cu o etamina.
Se fierbe la un foc domol aproximativ 30 minute,amestecand continuu,cu telul si,in final,se adauga sarea.Se da la o parte cratita de pe foc si se introduc galbenusurile de oua impreuna cu frisca lichida,sub amestecarea continua cu telul pentru obtinerea unei compozitii omogene.In continuare,se adauga esenta de ciuperci si sarea de lamaie.Compozitia se strecoara,printr-o sita cu etamina,intr-un vas.Se adauga untul ramas taiat in bucati pentru a evita formarea unei cruste (coji) la suprafata.
Sosul rezultat se foloseste la prepararea de pasare si peste.
Muzica buna pe fiecare saptamana!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Nu postati aiureli!Ganditi-va bine inainte de a posta un comentariu!