Compozitie pentru 1 L : oase de vitel (vaca)-1 kg,morcovi-100 g,ceapa mare-50 g,un praj mijlociu,o crenguta de telina,1-2 catei de usturoi,un buchet garni (foi de dafin,patrunjel,cimbru), o cuisoara, 1,5 L apa rece.
Nota:
Se oparesc oasele,se clatesc cu apa rece si se trec intr-un vas.Se adauga apa,toate legumele si garnitura aromatica si se fierb.In timpul fierberii,se ia spuma periodic.Se lasa sa fiarba incet,la un foc consistent,timp de 4-5 ore.Cand fierberea este terminata,se paseaza printr-o sita cu etamina.
Se pastreaza la rece pentru folosiri ulterioare.
Fond alb de pasare
Compozitie pentru 1 L : se folosesc aceleasi elemente si cantitati ca pentru fondul alb de vitel,inlocuindu-se oasele de vitel cu carcase de pasare.
Nota:
Modul de preparare este acelasi ca al fondul de vitel.
Muzica buna pe fiecare saptamana!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Nu postati aiureli!Ganditi-va bine inainte de a posta un comentariu!